UNPIR lansează platforma proprie de licitații online

  • 12/04/2020 - 14:08

In atenția membrilor UNPIR

Contextul actual al pandemiei COVID-19 necesită, pe lângă respectarea măsurilor de distanțare, adoptarea unor  norme clare de disciplină sanitară și de organizare a activității de insolvență.
Și pentru că o parte importantă a activității noastre presupune contact direct între diferiți participanți la procedură, am încercat să creăm condiții pentru diminuarea acestui risc, astfel încât una dintre activitățile cele mai uzuale ale procedurii de lichidare – organizarea licitațiilor – să se desfășoare în sistem electronic, online, într-un cadru adecvat și adaptat necesităților actuale ale profesiei.

Vă prezentăm platforma UNPIR de licitații online! Acest proiect este susținut integral de către UNPIR și este destinat eficientizării activității desfășurate de practicienii în insolvență.
Invităm toți practicienii în insolvență, începând de azi, să organizeze licitații publice, în format electronic, prin intermediul noii platforme de licitații online a UNPIR.

Platforma poate fi accesată la adresa: https://www.licitatii-unpir.ro/, iar utilizarea acesteia de către practicienii în insolvență este gratuită.
Prin intermediul noii platforme de licitații UNPIR, întregul proces, de la începerea licitației până la emiterea procesului verbal de licitație se desfășoară automatizat, iar datele sunt stocate, în format electronic, respectând toate cerințele legislației actuale privind protecția și stocarea datelor.
Termenii și condițiile de accesare a platformei precum și un manual de utilizare sunt disponibile pe site.
Accesul practicianului pe platformă se realizează doar în baza formularului de înscriere pe site, contul acestuia fiind confirmat de UNPIR. Manualul de utilizare și înregistrare este disponibil aici.
Utilizatorii se pot înregistra în meniul „Contul meu / Inregistrare / Autentificare”.

Câteva specificații ale platformei:

  • Participanții la licitație vor fi notificați în timp real, prin e-mail, asupra ofertelor lor și a contraofertelor, înregistrate pentru bunul licitat.
  • La sfârșitul ședinței de licitație câștigătorul va fi selectat automat pe baza ofertei celei mai mari, iar platforma va emite automat procesul verbal de licitație.
  • Procesul verbal de licitație este valabil întocmit având atașată semnătura electronică a practicianului organizator și prin grija acestuia va fi transmis tuturor participanților la licitație și adjudecatarului.
  • Aplicația va asigura  date multiple de oferte la licitație până se adjudecă produsul;
  • La finalul unei licitații cu succes se va genera un raport automat;
  • Produsele se pot înregistra spre vânzarea prin licitație publică sau doar spre vizionare, ca un anunț publicitar;
  • Adăugarea utilizatorilor în sistem se poate face cu cel puțin  6 ore înainte de începerea licitației;
  • Aplicația va putea fi utilizată inclusiv pe dispozitive mobile;
  • Pe site se pot vizualiza în timp real ofertele depuse, însă acestea sunt anonimizate pentru utilizatori (doar practicienii au acces la datele complete).

În vederea respectării dispozițiilor art.154 din legea 85/2014 recomandăm în continuare publicarea unui anunț pe www.licitatii-insolventa.ro, prin care faceți trimitere la https://www.licitatii-unpir.ro/ ca fiind modalitatea aleasă pentru desfășurarea licitației publice în cauză.

Vă invităm să folosiți noua platformă!

Pentru orice fel de întrebări sau detalii suplimentare, vă stăm la dispoziție pe următoarele coordonate:
M: comunicare@unpir.ro, office@unpir.ro
T: 021-316.24.84/85

Echipa UNPIR